Over mij

 

Ik realiseerde me: als ik het moederschap – waar ik mijn hele leven al naar had uitgekeken – anders wil beleven, de moeder wil worden die ik graag wil zijn en meer uit mezelf wil halen, dan moet ik andere keuzes maken. Ik besloot een mindfulnesscursus voor moeders te volgen, waarbij ik leerde stil te staan bij mijn eigen behoeften. Ik leerde liefdevoller met mezelf om te gaan, elk moment binnen mijn eigen grenzen te blijven, bewust stil te staan bij wat ík wilde. 

Ik merkte dat als ík goed in mijn vel zit en minstens zo goed zorg voor mezelf als voor mijn kinderen, dat íedereen daar baat bij heeft. Mijn batterij raakte weer opgeladen, ik volgde ook weer mijn eigen behoeftes. Waardoor ik juist veel meer te geven had. 

Door steeds meer stil te staan bij wat mij blij, energiek en ontspannen maakt en dat te gaan volgen, werd ik veel relaxter, zelfverzekerder, zelfbewuster en liefdevoller naar mezelf toe. Mijn ogen gingen open en ik ontdekte dat er juist nog zóveel meer uit mezelf te halen valt. Dromen die er te volgen zijn, waardevolle dingen die er te leren zijn, manieren om mezelf te ontwikkelen. 

Ik kwam in een positieve spiraal terecht, die nog altijd omhoog gaat. En mijn nieuwsgierigheid naar hoe ik het meeste uit mezelf en mijn leven kan halen wordt alleen maar meer aangewakkerd. 

En daar ben ik heel blij mee, want júist in deze beginperiode van het moederschap wil ik de meest mooie, blije en authentieke versie van mezelf zijn. Omdat ik weet dat mijn kleine kinderen nu heel ontvankelijk zijn voor hoe ik in mijn vel zit. Wat ik ze voordoe, wat ik ze meegeef. 

Ik heb een belangrijk aandeel in het vormen van hun ‘blueprint’ en daarom wil ik dat zo goed mogelijk doen. Als de meest mooie, wijze en liefdevolle versie van mezelf, die ik op dit moment kan zijn.

Mijn worstelingen aangaan en stilstaan bij mezelf heeft mij als moeder én mens getransformeerd. Ik voel me nu veel meer in balans, energiek, steeds wijzer, blij en ontspannen. Ik jaag mijn dromen na, maak grote stappen in persoonlijke en spirituele groei, creëer mijn ideale leven. Eindelijk ben ik de moeder die ik graag wilde zijn. En leef ik het leven waar ik ooit van droomde. En dat gun ik jou – en daarmee jouw kinderen – ook!

Hoe De Moederacademie is ontstaan

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

    Op de hoogte blijven van hoe De Moederacademie jou kan helpen de mooiste versie van jezelf te worden en het meeste uit je leven te halen? Zin in inspiratie en actie?

    Ik vind het goed dat je mijn gegevens verwerkt, zodat je mij de nieuwsbrief kunt sturen

    Yes, akkoord!